A Bite of Bitting

Pannbiff på högrev med ölstekt lök, brunsås, potatismos och gurka/lingon

  • 500g Högrevsfärs 
  • Salt & peppar 
  • 1 tsk soja 
  • 2 tsk Worchestersås 
  • 2 tsk kalvfond 
  • 1 ägg 
  • 2 gula lökar 
  • 1dl öl 
  • 3dl grädde 
  • 2dl mjölk 
  • 1 msk vinbärsgelé 

Lägg färsen i en beredskapsbunke och salta och peppra. I med soja, Worchestersås och kalvfond. Slå i en skvätt grädde. Knäck i ägget och blanda runt i färsen med händerna. Salta och peppra igen. Forma sedan biffar med händerna och stek i olja så de får fin färg. Dra sedan ner värmen något. 

Under tiden som biffarna steks kan löken stekas i en separat panna. Fräs den i lite smör på mellanvärme. Efter en stund kan du gå i med ölen. Låt det steka en stund så ölen går in i löken. 

Häll sedan ner grädden i pannan med biffarna. I med lite soja och kalvfond. I med mjölken och lite Worchestersås. Låt sedan puttra 5-10 minuter och smaka därefter av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen, ölstekt lök och någon form av potatis. 

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan