Gräddig kycklingpanna med bacon, citron, oregano och parmesan

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Kycklingfilé 3 st 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Små tomater 10 st 
  • Bacon 1/2 paket 
  • Röd chili 1/2 
  • Citron 1 st 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Färsk oregano 1/2 kruka 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Grädde 2,5 dl 
  • Soja 
  • Parmesanost 1-2 dl 

Lägg tomaterna i en het panna med lite olja och fräs dem på ganska hög värme. Hacka i baconet och salta och peppra. Skär sedan upp kycklingen i mindre bitar och fräs ihop den med tomaterna. Hacka löken, vitlöken och chilin och låt det fräsa med, efter en stund. Pressa över saften av en citronhalva och ha i färsk oregano. När kycklingen nästan är genomstekt kan du gå i kycklingbuljongen och worcestersås. Avsluta med grädden och låt allt puttra ihop på mellanvärme i 10 minuter. Smaka av med mer citron, salt och peppar. Toppa med parmesanost och svartpeppar. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan