A Bite of Bitting

Gräddig kycklingpanna med bacon, citron, oregano och parmesan

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Kycklingfilé 3 st 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Små tomater 10 st 
  • Bacon 1/2 paket 
  • Röd chili 1/2 
  • Citron 1 st 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Färsk oregano 1/2 kruka 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Grädde 2,5 dl 
  • Soja 
  • Parmesanost 1-2 dl 

Lägg tomaterna i en het panna med lite olja och fräs dem på ganska hög värme. Hacka i baconet och salta och peppra. Skär sedan upp kycklingen i mindre bitar och fräs ihop den med tomaterna. Hacka löken, vitlöken och chilin och låt det fräsa med, efter en stund. Pressa över saften av en citronhalva och ha i färsk oregano. När kycklingen nästan är genomstekt kan du gå i kycklingbuljongen och worcestersås. Avsluta med grädden och låt allt puttra ihop på mellanvärme i 10 minuter. Smaka av med mer citron, salt och peppar. Toppa med parmesanost och svartpeppar. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan