A Bite of Bitting

Kalvfärsjärpar med potatismos, gurka och lingon som serveras med skysås

Järpar är ett klassiskt sätt att forma olika typer av färs på. Jag tycker det är gott med kalv men det går lika bra med nöt- eller blandfärs. Även järpar på viltfärs är en succé.

Järpar: Lägg 500g kalvfärs i en bunke. Salta och peppra ordentligt. Hacka ner lite färsk persilja och lite timjan. Knäck i ett ägg och stänk i lite worcestersås. I med lite soja och en skvätt grädde. Forma sedan avlånga järpar med händerna och stek i en panna med olja och lite smör.

Låt järparna nästan bli helt genomstekta innan du går i med någon deciliter grädde och någon deciliter mjölk. I med en skvätt kalvfond, lite gelé och salta och peppra. Några stänk soja är heller aldrig fel. I med en näve färsk persilja mot slutet. Servera med någon form av potatis och klassiska tillbehör, såsom gurka och lingon.

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème