- Vitt vin (fruktigt) 75 cl
- Blodgrape 1/2 st
- Apelsin 1/2 st
- Ananas 1 skiva
- Jordgubbar 10 st
- Persika 1 st
- Fruktsoda 20 cl
- Sodavatten 10 cl
- Is
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Börja med att göra hasselbackspotatis. Sätt ugnen på 200 grader och skala potatisen. Skär tunna snitt i potatisen med en
Ta ut laxen för att tina om du kör med fryst lax. Hacka sedan gul lök och fräs i en
Börja med att skära potatisen i ganska tunna skivor, ca 0,5cm. Ha i några matskedar rapsolja i en stekpanna. Fördela
Fräsch mat som är grym att laga till många personer. Tillbehören gör ju allt och kan varieras i det oändliga.
Ryggbiff 400 g Salt & peppar Rapsolja Vitlöksklyftor 2 st Pasta 500 g Gul lök 1 st Färsk persilja 1/2 knippe Rött vin 1
Kåldolmar: Börja med att ta loss bladen från vitkålen. Typ 12-15 st till 4 portioner. Koka sedan bladen i lättsaltat
Torsk/lax 600 g Potatis (mjölig) 1,5 kg Salt & vitpeppar Grädde 3 dl Schalottenlök 2 st Småtomater 8 st Sparris
Salsiccia 400 g Olivolja Salt & Peppar Pasta 400 g Tomatpuré 2 msk Fireball 1/2 dl Små tomater 10 st
Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram. Kycklingfilé 3 st Salt & Peppar Gul lök 1 st
Rapsolja Salt & Peppar Purjolök 1 st Små tomater 8 st Bacon 1 pkt Sparris 1 bunt Vitlök 2-3 klyftor
Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Klipp över
Salsiccia 400 g Olivolja Salt & Peppar Pasta 400 g Tomatpuré 2 msk Fireball 1/2 dl Små tomater 10 st
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata tallrikar. Salta fisken innan och ha även i lite salt och
Tortillapizza med mozzarella, päron, honung och rosmarin. Supergott med lite krossade valnötter och svartpeppar också. In i ugnen i typ
En pasta som går väldigt snabbt att göra. Perfekt som vardagsmat. Jag älskar fenomenet att paprikan steker samtidigt som salsiccian
Lägg créme fraiche i en mixer/matberedare. Smula ner fetaosten och soltorkade tomater. Hacka ner en vitlöksklyfta. Salta och peppra ordentligt.
Kalvfärs 500 g Salt & peppar Kalvfond 4 msk Ägg 1 st Grädde 1/2 dl Vitlöksklyftor 4 st Socker 1 tsk Gul
Järpar är ett klassiskt sätt att forma olika typer av färs på. Jag tycker det är gott med kalv men
Fräs upp lite gul lök i en panna. Hacka ner några champinjoner och lägg i lite bacon. I med en
• Kycklingfilé 3 st • Salt & Peppar • Rapsolja 4 msk • Smör 2 msk • Vitlök 3 klyftor
Låt fisken tina om den har varit fryst. Salta fisken ordentligt och pressa över lite citron. Förbaka fisken i ugnen
Fräs upp finhackad morot, gul lök och rotselleri i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad vitlök efter några minuter
Champinjoner 200 g Pasta 300g Olivolja 2 msk Pancetta 1/2 pkt Tomater små 6 st Vitlöksklyftor 3 st Grädde 2
Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra väl. Gå i med worcestersås, en skvätt grädde och knäck ner ägget.