- Vitt vin (fruktigt) 75 cl
- Blodgrape 1/2 st
- Apelsin 1/2 st
- Ananas 1 skiva
- Jordgubbar 10 st
- Persika 1 st
- Fruktsoda 20 cl
- Sodavatten 10 cl
- Is
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Kycklinglårfilé 800 g Smör 2 msk Rapsolja Salt & Peppar Gul lök 1 st Småtomater 10 st Vitlök 3 klyftor
Börja med köttet. Köttet bör vara rumstempererat och salt och peppar bör frikostigt appliceras runt om. Bryn sedan hårt i
Marinad Sås Övrigt Börja med att göra marinaden till köttet. Häll upp ingredienserna i en skål och blanda runt väl.
Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt. Hacka purjolök, vitlök,
Kycklingfilé 600 g Smör 2 msk Rapsolja Citron 1 st Salt & Peppar Gul lök 1 st Småtomater 10 st
Lägg kycklingfärsen i en bunke. Salta och peppra. Hacka ner en näve färsk persilja. Dra även i lite torkad dragon.
Marinad Vitlökssås Potatisgratäng Marinad Börja med att göra marinaden till köttet. Häll upp ingredienserna i en skål och blanda runt
Hacka chorizon (3st) i slantar och fräs upp tillsammans med lite lök och vitlök i en panna. Hacka även ner
Börja med att skära oxfilén i lagom stora bitar och stek den så att den får yta. Salta och peppra.
Köttet Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till
En lyxig maträtt utan en alldeles för stor arbetsinsats. Såsen rör man ihop på någon minut och potatisen sköter sig
Pasta 400g Rapsolja 1 msk Gul lök 1/2 Vitlök 3 klyftor Salt & peppar Grädde 3 dl Persilja färsk 1
Koka upp vattnet till pastan och salta väl. Skär baconet i bitar och knaperstek det i en het panna. Låt tomaterna
Att steka hela kycklingfiléer i stekpanna blir väldigt gott. Jag tycker att kycklingen blir saftigare än när man kör den
Kycklingfilé 800 g Smör 2 msk Rapsolja Salt & Peppar Gul lök 2 st Småtomater 10 st Vitlök 3 klyftor
Lägg pinjenötterna i en panna och rosta dem på låg värme i ca 10 minuter. Höj värmen något mot slutet
Räkor (skalade) 3 dl Salt & Peppar Rödlök 1 st Dill 1 kruka Pepparrot (riven) 1 tsk Majonnäs 1 dl
Det här är en maträtt som jag förknippar starkt med just hösten. Den värmer fint efter en höstpromenad, svampplockning eller
Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt
Börja med att skära oxfilén i lagom stora bitar och stek den så att den får yta. Salta och peppra.
Detta får väl ändå sägas vara någon slags tidlös klassiker. Variationerna är oändliga och jag brukar fylla rulladerna med olika
Lax 300g Torsk 300g Salt Gul lök 1 st Fänkål 1/2 st Vitlöksklyfta 1 st Morot 2 st Persilja färsk
En superenkel köttfärspaj med härliga smaker av gorgonzola, rött vin och bacon. Ingen stanning eller liknande behövs eftersom osten gör