- Vitt vin (fruktigt) 75 cl
- Blodgrape 1/2 st
- Apelsin 1/2 st
- Ananas 1 skiva
- Jordgubbar 10 st
- Persika 1 st
- Fruktsoda 20 cl
- Sodavatten 10 cl
- Is
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt
Kycklinglårfilé 800 g Smör 2 msk Rapsolja Salt & Peppar Gul lök 1 st Småtomater 10 st Vitlök 3 klyftor
Kålpudding Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna
Börja med att göra hasselbackspotatis. Sätt ugnen på 200 grader och skala sedan potatisen. Skär tunna snitt i potatisen med
Vannameiräkor 12 – 15 st Olivolja Pasta 400 g Mozzarella 1 pkt Småtomater 7 st Gul lök 1/2 Vitlök 2 klyftor
Pasta 400g Rapsolja 1 msk Gul lök 1/2 Vitlök 3 klyftor Salt & peppar Grädde 3 dl Persilja färsk 1
Fläskfilé är alltid gott! Marinaden är skapad i all hast och kan, med fördel, utvecklas. Gällande potatisen, så skalar jag
Blanda två nävar räkor med en halv hackad rödlök i en bunke. Dra ner någon sked majonäs och lite creme
Hacka chorizon (3st) i slantar och fräs upp tillsammans med lite lök och vitlök i en panna. Hacka även ner
Pasta 500 g Oxfilé 600 g Rapsolja 2 msk Gul lök 1/2 Vitlök 3 klyftor Salt & peppar Champinjoner 150
Lövbiff 700 g Salt & Peppar Rapsolja Champinjoner 6-7 st Gul lök 1 st Vitlök 3 klyftor Paprika röd 1
Lövbiff 500 g Salt & peppar Rapsolja Tomatpuré 2 msk Gul lök 1 st Vitlöksklyfta 2 st Krossade tomater 1
Champinjoner 200 g Pasta 300g Olivolja 2 msk Pancetta 1/2 pkt Tomater små 6 st Vitlöksklyftor 3 st Grädde 2
Banka ut kycklingen och gör den ännu tunnare. Använd en kastrull och lägg ett bakplåtspapper över kycklingen så att den
Kräftstjärtar i lake 400 g Västerbottenost 100 g Salt & Peppar Majonäs 2 dl Lätt Crème fraîche 2-3 msk Dill
Årets snabbaste pasta som skapades av saker som redan fanns i kylskåpet. Receptet är för 2-3 personer och mängderna bör
Blandfärs 500 g Rapsolja 1 msk Svartpeppar 1 tsk Tacokrydda 1 påse Tomater 2 st Worcestersås 1 msk Philadelphiaost 1
Potatisgratäng: Skär potatisen i väldigt tunna skivor. Förkoka sedan potatisen i 3dl grädde och 3dl mjölk. Salta ordentligt och låt
Blandfärs 500 g Potatis (fast sort) Salt & peppar Smör 3 msk Worchestersås 1 msk Kalvbuljong 3 msk Soja 1 tsk
Pålitlig fläskfilégryta som bara blir godare om den görs dagen innan. Perfekt att göra till många personer och smakerna fungerar
Börja med att skära oxfilén i lagom stora bitar och stek den så att den får yta. Salta och peppra.
Fräs upp finhackad morot, gul lök och rotselleri i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad vitlök efter några minuter
Börja med att putsa och skära upp fläskfilén i lagom stora bitar. Salta och peppra. Stek på hög värme i