- Vitt vin (fruktigt) 75 cl
- Blodgrape 1/2 st
- Apelsin 1/2 st
- Ananas 1 skiva
- Jordgubbar 10 st
- Persika 1 st
- Fruktsoda 20 cl
- Sodavatten 10 cl
- Is
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Lägg créme fraiche i en mixer/matberedare. Smula ner fetaosten och soltorkade tomater. Hacka ner en vitlöksklyfta. Salta och peppra ordentligt.
Fräs upp lite gul lök i en panna. Hacka ner några champinjoner och lägg i lite bacon. I med en
Det händer någonting magiskt när gorgonzolan möter smakerna av vinbärsgelén. Detta i kombination med lövbiff är fantastiskt gott. Mängden gorgonzola
Olivolja 2 dl Salt & peppar Honung flytande 2-3 msk Soja 1 msk Vitlöksklyftor 3 klyftor Chili 1 st Ingefära
Hacka Schalottenlöken och lägg i en skål. Häll i Crème Fraîche och majonnäs och blanda runt. Pressa i vitlök och
Plockis. Alltid en väg ut när man inte kan bestämma sig. Vitlöksfrästa champinjoner, spanska ostar, chark, Oliver, viltlöksbröd. Ja ni
Fiskfiléer 4 st Salt och Vitpeppar Rapsolja 5 msk Lättfil 2 dl Majonäs 3 msk Bostongurka 3 msk Dill 1
Torskrygg 600 g Salt och peppar Potatis (mjölig) 900 g Smör 100 g Mjölk 2-3 dl Schalottenlök 3 st Lagerblad
Koka upp vattnet till pastan och salta väl. Skär baconet i bitar och knaperstek det i en het panna. Låt tomaterna
Lövbiff 500 g Salt & peppar Rapsolja Tomatpuré 2 msk Gul lök 1 st Vitlöksklyfta 2 st Krossade tomater 1
Pasta 400g Gul lök 1 st Vitlök 2 klyftor Rapsolja Salt & Peppar Ryggbiff 300 g Tomater små 10 st
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata tallrikar. Salta fisken innan och ha även i lite salt och
Ryggbiff 400 g Salt & Peppar Rapsolja 1 msk Champinjoner 100 g Smör 1 msk Gul lök 1 st Vitlök
Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg och fin yta kan de
Hacka chorizon (3st) i slantar och fräs upp tillsammans med lite lök och vitlök i en panna. Hacka även ner
Högrevsfärs 500g Salt & peppar Persilja 1 knippe Smör 20g Worcestersås 3msk Kalvfond 3msk Ägg 1 Grädde 4dl Mjölk 1dl
Kräftstjärtar i lake 400 g Västerbottenost 100 g Salt & Peppar Majonäs 2 dl Lätt Crème fraîche 2-3 msk Dill
Blandfärs 500 g Potatis (fast sort) Salt & peppar Smör 3 msk Worchestersås 1 msk Kalvbuljong 3 msk Soja 1 tsk
Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt
Älgfärs 400 g Blandfärs 200 g Salt & Peppar Gurka 1/2 Dill (kruka) 1/2 Ättiksprit 2 msk Potatis (mjölig) 10
• Kycklingfilé 3 st • Salt & Peppar • Rapsolja 4 msk • Smör 2 msk • Vitlök 3 klyftor
Kycklingfilé 600 g Smör 2 msk Rapsolja Citron 1 st Salt & Peppar Gul lök 1 st Småtomater 10 st
En lyxig måltid som brukar vara poppis, både hos vuxna och hos barn. Jag brukar oftast göra Oxfilépasta dagen efter
God och snabblagad pastarätt som passar perfekt till helgen. Parmesanosten och grädden gör att pastan blir krämig och väldigt god.