A Bite of Bitting

Krämig lövbiffpanna med champinjoner, tomater och gorgonzola

Det händer någonting magiskt när gorgonzolan möter smakerna av vinbärsgelén. Detta i kombination med lövbiff är fantastiskt gott. Mängden gorgonzola kan justeras åt båda håll, men jag gillar att gorgonzolan inte tar över maträtten helt, utan att den finns som en förnimmelse i bakgrunden. Servera detta tillnamns med ris, pasta eller någon form av potatis.

  • Lövbiff 700g
  • Salt & peppar 
  • Rapsolja 
  • champinjoner 6-7st. 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Små tomater 8st. 
  • Persilja färsk 1 kruka
  • Kalvfond 1 msk 
  • Grädde 3dl 
  • Mjölk 1dl 
  • Gorgonzola 3 msk 
  • Soja 1 msk 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Svartvinbärsgelé 1,5 msk 

Börja med att skära lövbiffen i strimlor. Hetta upp en panna med lite olja. Lägg ner lövbiffen, lite i taget, när pannan blivit riktigt varm. Köttet ska få stekyta. Salta och peppra under tiden. Köttet ska inte bli helt färdigt utan ha en bit kvar. Ställ därefter panna åt sidan. 

Hacka upp vitlöken och skär champinjonerna i skivor. Fräs svampen i olja och lite smör. Dela tomterna och låt dem steka med. När svampen börjar få lite färg så kan vitlöken gå i, tillmans med finhackad persilja. Fräs en stund och häll sedan över grädde och mjölk. Kör spisplattan på något högre värme än mellanvärme och låt det puttra ihop en stund. Gå därefter i med kalvfonden, sojan och worcestersåsen. Ta även reda på fonden som finns i pannan med lövbiffen. Smula därefter ner gorgonzolan och sänk värmen till mellanvärme. I med en klick vinbärsgelé. Häll därefter ner köttet i pannan och låt det nu bli helt klart. Detta tar några minuter. Hacka över persilja innan servering och gå över några varv med pepparkvarnen. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan