Heta nudlar med halloumi, bacon och röd paprika.

  • Halloumi 200 g 
  • Nudlar 3 pkt (Kyckling) 
  • Bacon 1 pkt 
  • Tomater (små) 10 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Sambal oelek 2 tsk 
  • Philadelphiaost 2 msk 
  • Paprika röd 1 st 
  • Grädde 1 dl 
  • Svartpeppar 

Dela halloumin i mindre bitar, som tärningar och stek i en panna lite olja. Tärningarna ska få fin färg. Lägg sedan åt sidan. Hacka upp baconet fräs det i samma panna. Dela tomaterna och lägg i dem efter en stund. Hacka vitlöken och skär paprikan i stavar och låt det steka med. Häll i grädden och låt det puttra en stund. Koka nudlarna i någon minut. Häll av vattnet och rör ner nudlarna i pannan. Sänk värmen något och ha i kryddan som ligger i förpackningen med nudlarna. Ha i Philadelphiaosten och blanda runt väl. Klicka i sambal oelek och blanda runt till önskad konsistens. Riv över svartpeppar. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème