A Bite of Bitting

Kycklingpasta med vitt vin, tomater mozzarella, och cheddarost

Älskar att laga mat på det här sättet. Det är enkelt, det går snabbt och det blir ofta väldigt gott. Samtidigt är det ganska roligt. Använd valfri pasta och goda ostar!

  • Kyckling 600g 
  • Gul lök 1/2 
  • Salt & peppar 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Tomater (små) 8st
  • Vitt vin (torrt) 1dl 
  • Grädde 1dl 
  • Persilja färsk 1/2 kruka 
  • Worcestersås 1msk 
  • Soja
  • Kycklingfond 1msk 
  • Färsk pasta 500g 
  • Cheddarost 100g 
  • Mozzarella 100g 

Börja med att skära upp kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med salt och peppar. Fräs den i olja på ganska hög värme. Lägg sedan kycklingen åt sidan. Hacka sedan upp lök, vitlök och tomat och fräs i olja. I med en näve hackad persilja och en skvätt vin. Låt reducera något och gå sedan i med grädden. Låt puttra en liten stund och gå sedda i med worcestersås, soja och kycklingfond. Salta och peppra. 

Koka sedan upp den färska pastan (bara någon minut) och vänd därefter ner den i pannan. Blanda runt väl och gå sedan i med osten. Låt plattan stå på mellanvärme så osten går ihop med pastan. Hacka sedan över färsk persilja och riv över svartpeppar. Servera direkt ur pannan. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt