A Bite of Bitting

Kyckling med råstekt potatis och balsamicosås

  • Kycklingfilé 3 st 
  • Salt & Peppar
  • Grädde 5 dl 
  • Mjölk 1 dl 
  • Smör 2 msk 
  • Kycklingbuljong 1 msk 
  • Soja 1 tsk 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Balsamicovinäger 2 msk 
  • Örtkryddor (timjan, oregano osv) 
  • Maizenamjöl 
  • Potatis (fast) 10 st 
  • Olja 

Börja med att skära potatisen i ganska tunna skivor, ca 0,5cm. Ha i några matskedar rapsolja i en stekpanna. Fördela ut potatisskivorna i pannan och stek på något över medeltemperatur. Salta ordentligt. Att råsteka potatis tar tid så börja gärna med detta. Potatisen behöver tittas till ibland och vändas på. Salta och peppra under stekningen. Ha i någon matsked smör mot slutet. När potatisen är gyllenbrun och lite krispig så kan den vila på bakplåtspapper. 

Värm upp en panna och lägg i en klick smör och lite olja. Lägg i hela kycklingfiléer i pannan och ha på salt och peppar. Stek kycklingen ordentligt på båda sidor. Häll i grädde, kycklingfond och lite soja. Häll även i någon deciliter mjölk. Låt kycklingfiléerna puttra på mellanvärme. Gå i med två skedar balsamicovinäger och lite worcestersås. Krydda med örtkryddor. Lyft ur kycklingen efter ca 15 minuter och skär upp den i skivor. Häll i lite mer grädde i pannan om såsmängden har reducerats. Är såsen för rinnig kan den redas med maizenamjöl.