A Bite of Bitting

Helstekt rostasfilé med ugnsbakade tomater, baconinlindade haricot verts, och cognacsås

Börja med köttet. Köttet bör vara rumstempererat och salt och peppar bör frikostigt appliceras runt om. Bryn sedan hårt i en panna med olja. Lägg sedan köttet i en ugnsfast form och ställ i ugnen på 125 grader. Jag hade min inne i en timma. Låt sedan köttet vila i 10-15 minuter innan du skär upp det.

Gör sedan såsen. Börja med att fräsa på två matskedar schalottenlök i lite smör. I med lite tomatpuré och låt rosta. I med lite mjöl och fräs runt. Slå sedan i en halv deciliter konjak. Låt puttra en stund och häll sedan i 3dl grädde och lite mjölk. Gå sedan i med en skvätt kalvfond, lite worcestersås och lite soja. Låt puttra en stund och smaka sedan av med salt och peppar. Eventuellt mer grädde och kalvfond efter smak.