Krämiga nudlar med vitlöksfrästa räkor, padrones och tomater

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Snabbnudlar  (2 pkt a 85g) 
  • Vannameiräkor 10 st 
  • Vitlök 2-3 klyftor 
  • Paprikapulver 2 tsk 
  • Olivolja 3 msk 
  • Padrones 4 st 
  • Småtomater 7 st 
  • Grädde 0,5 dl 

Recept till 2 personer. 

Börja med att koka upp vatten till nudlarna. Låt nudlarna koka halvklara och häll sedan av dem i ett durkslag. Ställ åt sidan.
Fräs upp räkorna i en het panna med olja. Tillsätt hackad vitlök efter en stund och stek på ganska hög värme. Gå sedan i med paprikapulver och tillsätt också tomaterna som delats och padrones som skurits i stavar. Fräs allt i några minuter och blanda därefter i nudlarna. Blanda runt ordentligt och gå sedan i med grädden. Vrid ner värmen på plattan och låt allt få en krämig och härlig konsistens. 

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème