Krämig pasta med ryggbiff, parmesan, herrgårdsost, vitlök och tomater

  • Pasta 400g 
  • Gul lök 1 st
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar
  • Ryggbiff 300 g 
  • Tomater små 10 st  
  • Salt & peppar
  • Grädde 2dl 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Persilja färsk 1/2 kruka 
  • Kalvfond  2 msk 
  • Parmesanost 2 dl 
  • Herrgårdsost 1 dl

Börja med att skära ryggbiffen i lagom stora bitar. Salta ordentligt. Hetta upp en panna med lite olja och lägg ner bitarna. Inte för mycket kött i pannan åt gången. Peppra köttet i pannan och ge köttbitarna fin färg. Stek ej för länge utan ge bara lite yta till köttet. Lägg sedan åt sidan på tallrik. 

Fräs sedan upp finhackad vitlök och gul lök i samma panna med lite olja. Dela även tomaterna och låt dem steka med efter en stund. Hacka sedan ner lite persilja. Riv ner svartpeppar med en pepparkvarn. Låt allt steka en stund medan du kokar upp pastavatten med salt. Häll pastan i det kokande vattnet och slå därefter ner grädden i pannan, tillsammans med kalvfonden. Låt allt puttra ihop en stund. Ha därefter i worcestersås och mer persilja. Låt det sedan gå på mellanvärme i några minuter. 

Ta pastan när den har några minuter kvar på koktiden. Blanda därefter ner pastan i pannan och häll över osten. Blanda runt väl och sänk temperaturen på plattan. 

Gå slutligen i med köttet och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer ost och hackad persilja.