A Bite of Bitting

Oxfilépasta med parmesan, rött vin och tomater

  • Oxfilé 400 g 
  • Salt & peppar 
  • Rapsolja  
  • Vitlöksklyftor 2 st 
  • Pasta 500 g 
  • Gul lök 1 st 
  • Små tomater 10 st 
  • Färsk bladpersilja 1 knippe 
  • Rött vin 1 dl 
  • Grädde 3 dl  
  • Soja 2 tsk 
  • Oxfond 1 msk  
  • Parmesan (riven) 2 dl 

Tärna upp köttet i små kuber och salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn sedan köttbitarna hårt i lite olja. Ställ sedan köttet åt sidan och låt det vila. 

Hacka sedan upp löken och fräs upp den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Fräs också tomaterna som delats och en näve finhackad persilja. Låt det steka en stund och gå sedan i med vinet. Ha sedan i grädden, oxfonden, och sojan. Låt allt puttra ihop en stund. Under tiden kan pastan kokas upp i välsaltat vatten. Låt inte pastan gå helt klart utan låt den ha några minuter kvar av koktiden. 

Vänd sedan ner pastan i pannan och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, och riv över osten och låt allt få gå ihop så att det får en krämig konsistens. Toppa med mer ost, persilja och några drag från pepparkvarnen. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt