A Bite of Bitting

Krämig pasta med smörstekta kantareller och ryggbiff

  • Ryggbiff 400 g 
  • Salt & peppar 
  • Rapsolja  
  • Vitlöksklyftor 2 st 
  • Pasta 500 g 
  • Gul lök 1 st 
  • Färsk persilja 1/2 knippe 
  • Rött vin 1 dl 
  • Grädde 3 dl  
  • Soja 2 tsk 
  • Oxfond 2 msk  
  • Parmesan (riven) 2 dl 

Skär köttet i mindre bitar och salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn köttbitarna hårt i lite olja. Ställ sedan köttet åt sidan och låt det vila. 

Hacka upp löken och fräs upp den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Låt det steka en stund och gå i med vinet. Ha i grädden, oxfonden, och sojan. Låt allt puttra ihop en stund. Under tiden kan pastan kokas upp i välsaltat vatten. Låt inte pastan gå helt klart utan låt den ha några minuter kvar av koktiden. Stek även kantarellerna separat i en panna med smör. Salta och peppra. 

Vänd ner pastan i pannan med såsen och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, och riv över osten och låt allt få gå ihop så att det får en krämig konsistens. Toppa med svampen, mer ost, persilja och några drag från pepparkvarnen. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan