A Bite of Bitting

Gräddig kycklingpanna med rosépeppar, balsamico och timjan.

  • Kycklingfilé 800 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar 
  • Rosépeppar (hela korn) 1 msk 
  • Schalottenlök 2 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Grädde 4 dl 
  • Crema di Balsamico 1 msk
  • Soja 1 tsk 
  • Prästost (riven) 1 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Timjan 1/2 kruka 

Lägg kycklingfiléerna i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra. Hacka schalottenlök och vitlök och låt löken fräsa med. Mortla rosépeppar och strö det över kycklingen. Ge kycklingen fin stekyta, vilket brukar ta några minuter. Häll sedan i grädde och låt det koka upp. Sänk temperaturen något och häll i kycklingbuljong, soja och balsamico. Låt prästosten gå i efter en stund. Den ger god smak, sälta och reder även såsen. Låt sedan pannan puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och klipp över färsk timjan. Servera gärna med ris eller någon form av potatis. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna