Gräddig kycklingpanna med rosépeppar, balsamico och timjan.

  • Kycklingfilé 800 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar 
  • Rosépeppar (hela korn) 1 msk 
  • Schalottenlök 2 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Grädde 4 dl 
  • Crema di Balsamico 1 msk
  • Soja 1 tsk 
  • Prästost (riven) 1 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Timjan 1/2 kruka 

Lägg kycklingfiléerna i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra. Hacka schalottenlök och vitlök och låt löken fräsa med. Mortla rosépeppar och strö det över kycklingen. Ge kycklingen fin stekyta, vilket brukar ta några minuter. Häll sedan i grädde och låt det koka upp. Sänk temperaturen något och häll i kycklingbuljong, soja och balsamico. Låt prästosten gå i efter en stund. Den ger god smak, sälta och reder även såsen. Låt sedan pannan puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och klipp över färsk timjan. Servera gärna med ris eller någon form av potatis. 

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,