A Bite of Bitting

Vitlöksstekt kyckling med dragonsås och rostad potatis

  • Kycklingfilé 2 st 
  • Salt & Peppar 
  • Rapsolja 4 msk 
  • Smör 4 msk 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Dragon (torkad) 3 msk 
  • Timjan 2 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Parmesanost riven 1 dl 
  • Mjölk (eventuellt) 1-2 dl. 
  • Delikatesspotatis 
  • Tomater (Romantica) 

Börja med att rosta potatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja och salta ordentligt. In i ugnen i ca 40 minuter. Det beror lite på potatisarnas storlek. Sista kvarten kan tomaterna läggas in på samma ugnsplåt och tillagas tillsammans med potatisen. 

Lägg kycklingen i en het panna med rapsolja. Stek kycklingen på ganska hög värme till en början så den får lite färg. Salta och peppra ordentligt på båda sidorna. Gå sedan i med smör  och sänk temperaturen till medelvärme.  Ha i vitlöken och krydda kycklingen med timjan och dragon. Stänk över lite worcestersås. Häll i grädde och kycklingbuljong och ha i parmesanosten. Låt sedan puttra i 15-20 minuter. Salta och peppra. Är du osäker på om kycklingen är genomstekt så lyft upp en filé och skär i den för att kontrollera. Om såsen blir för stabbig under tillagningen kan en skvätt mjölk vara bra. Skär slutligen upp kycklingen och servera tillsammans med såsen, rostad potatis och tomaterna. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna