Knaperstekt fläsk med löksås

  • Gul lök 2 st 
  • Mjölk 4 dl
  • Salt & Peppar 
  • Smör 25 g 
  • Rimmat sidfläsk 400 g 
  • Worcestersås 2 tsk 
  • Vetemjöl 2 msk 

Skala löken och skiva den tunt. Lägg löken i en panna med lite smör och fräs den utan att den tar färg. Pudra över mjöl och blanda runt med löken. Häll i mjölken, lite åt gången och vispa samtidigt såsen. Häll i Worcestersås och salta och peppra. Låt såsen puttra på mellanvärme i ca 10 minuter, eller tills du är nöjd med konsistensen. 

Stek fläsket i lite smör i en het panna. Stek inte allt fläsk på en gång, utan se till att få fin stekyta. Låt fläsket rinna av på papper och servera sedan med kokt potatis och löksåsen. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna