Baguetter med kyckling, guacamole och knaperstekt bacon

Det är superenkelt att dela baguetter på längden och fylla dem med godsaker. Här är en variant med kyckling, guacamole och bacon. Kryddningen av kycklingen kan ju varieras och ibland använder jag mig av tacokrydda.

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Kycklingfilé 
  • Spiskummin 1msk 
  • Baguette 1st 
  • Bacon 1pkt 
  • Avokado 3st 
  • Salt & peppar 
  • Koriander 1/2 kruka 
  • Vitlöksklyfta 
  • Småtomater 10st 
  • Lime 1st 
  • Chili 1st 
  • Cheddarost 50g 

Börja med att skära baconet i mindre bitar och stek det i en panna med lite olja. Stek baconet knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållspapper. 

Dela sedan kycklingen i mindre bitar och stek dem i samma panna med lite olja. Ha i några småtomater. Salta och peppra och dra över spiskummin. Låt även lite vitlök fräsa med, efter en stund. 

Kärna ur avokadon och mosa den sedan i en skål. Hacka ner tomtarna och riv ner vitlöksklyftan. Hacka ner koriandern och chilin och pressa över saften av limen. Smaka av med salt och peppar. 

Dela baguetterna på längden och ta ut lite av brödet inuti. Lägg i kyckling, guacamole, och bacon. Toppa sedan med cheddarost och svartpeppar. 

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.       
Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan