A Bite of Bitting

Kycklingpanna med soltorkade tomater, balsamico, parmesan och dragon

  • Kycklingfilé 600g 
  • Salt & peppar 
  • Olivolja 
  • Gul lök 1st 
  • Vitlök 4 klyftor 
  • Röd chili 1/2 
  • Mjölk 1,5dl 
  • Grädde 3dl 
  • Soltorkade tomater 
  • Persilja färsk 1 kruka 
  • Kycklingbuljong 1msk 
  • Soja 1msk 
  • Balsamico 1msk 
  • Dragon torkad 2msk 
  • Parmesan 1dl 

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i en het panna med lite olja. Hacka lök, vitlök och chili och låt det fräsa med efter en stund. Salta och peppra ordentligt. Stekt tills kycklingen nästan är helt genomstekt. Häll sedan i grädden och mjölken och låt det putta en stund. Häll därefter i kycklingbuljong och soja. Hacka ner lite färsk persilja och krydda med torkad dragon. Ha också i balsamico och låt allt puttra på mellanvärme i dryg fem minuter. 

Blanda sedan ner de soltorkade tomaterna och ha i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer torkad dragon.

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème