Kycklingpanna med soltorkade tomater, balsamico, parmesan och dragon

  • Kycklingfilé 600g 
  • Salt & peppar 
  • Olivolja 
  • Gul lök 1st 
  • Vitlök 4 klyftor 
  • Röd chili 1/2 
  • Mjölk 1,5dl 
  • Grädde 3dl 
  • Soltorkade tomater 
  • Persilja färsk 1 kruka 
  • Kycklingbuljong 1msk 
  • Soja 1msk 
  • Balsamico 1msk 
  • Dragon torkad 2msk 
  • Parmesan 1dl 

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i en het panna med lite olja. Hacka lök, vitlök och chili och låt det fräsa med efter en stund. Salta och peppra ordentligt. Stekt tills kycklingen nästan är helt genomstekt. Häll sedan i grädden och mjölken och låt det putta en stund. Häll därefter i kycklingbuljong och soja. Hacka ner lite färsk persilja och krydda med torkad dragon. Ha också i balsamico och låt allt puttra på mellanvärme i dryg fem minuter. 

Blanda sedan ner de soltorkade tomaterna och ha i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer torkad dragon.

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt