Meat Sandwich med lövbiff, cheddarcreme, chili och picklad rödlök

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Lövbiff 500 g 
  • Korvbröd (Stora) 
  • Salt & Peppar 
  • Röd chili 1 st 
  • Rödlök 2-3 st 
  • 1-2-3 lag 
  • Smör 75g 
  • Mjölk 8dl 
  • Mjöl 1dl 
  • Cheddarost 150g 
  • Muskot 

Börja med att skära rödlöken i tunna skivor och låt den dra i 1-2-3 lagen i minst en timma. Detta momentet kan man alltså gärna börja med. Eller göra dagen innan.

Strimla sedan köttet och fräs upp det  i en het panna med olja. Salta och peppra ordentligt. Ställ sedan åt sidan och håll varmt.  

Gör sedan ostsåsen genom att lägga smöret i en kastrull och låt det smälta på mellanvärme. Häll i mjölet, samtidigt som du vispar ordentligt så att det inte klumpar sig. När mjölet är utblandat så kan du gå i med mjölk. Häll inte i all mjölk på en gång, utan lite i taget. Börja med en skvätt och vispa hela tiden. 

Efter en stund kommer såsen att tjockna. Peppra, häll i lite muskot och och riven cheddar. Vispa såsen tills du är nöjd med konsistensen. Blir den för stabbig går du i med mer mjölk, blir den för lös så vispa den på lite högre värme. 

Fördela sedan allt i korvbröden, hacka över färsk chili och avsluta med ostsåsen.  Servera direkt och njut! 

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème