A Bite of Bitting

Meat Sandwich med lövbiff, cheddarcreme, chili och picklad rödlök

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Lövbiff 500 g 
  • Korvbröd (Stora) 
  • Salt & Peppar 
  • Röd chili 1 st 
  • Rödlök 2-3 st 
  • 1-2-3 lag 
  • Smör 75g 
  • Mjölk 8dl 
  • Mjöl 1dl 
  • Cheddarost 150g 
  • Muskot 

Börja med att skära rödlöken i tunna skivor och låt den dra i 1-2-3 lagen i minst en timma. Detta momentet kan man alltså gärna börja med. Eller göra dagen innan.

Strimla sedan köttet och fräs upp det  i en het panna med olja. Salta och peppra ordentligt. Ställ sedan åt sidan och håll varmt.  

Gör sedan ostsåsen genom att lägga smöret i en kastrull och låt det smälta på mellanvärme. Häll i mjölet, samtidigt som du vispar ordentligt så att det inte klumpar sig. När mjölet är utblandat så kan du gå i med mjölk. Häll inte i all mjölk på en gång, utan lite i taget. Börja med en skvätt och vispa hela tiden. 

Efter en stund kommer såsen att tjockna. Peppra, häll i lite muskot och och riven cheddar. Vispa såsen tills du är nöjd med konsistensen. Blir den för stabbig går du i med mer mjölk, blir den för lös så vispa den på lite högre värme. 

Fördela sedan allt i korvbröden, hacka över färsk chili och avsluta med ostsåsen.  Servera direkt och njut! 

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan