A Bite of Bitting

Spaghetti Carbonara med pancetta och massor med riven parmesan

  • 200g pancetta eller bacon 
  • Salt & peppar 
  • 1-2 vitlöksklyftor 
  • 3 ägg
  • 2 dl riven parmesan 
  • 2-3 dl Pastavatten 
  • Spaghetti 

Hacka pancettan och fräs på i hårt i en panna med lite olivolja. I med vitlöken (finhackad) efter en stund. Vispa sedan ihop 3 äggulor med osten och dra ner ordentligt med svartpeppar. Koka spaghettin under tiden och spara då inte på saltet. När pancettan är knaperstekt kan spaghettin hällas av. Spara lite av pastavattnet. 

Häll ner pancettan i spaghettin och slå över äggen. Blanda ihop till en krämig konsistens. Spä på med pastavatten och mer ost tills du är nöjd. Avsluta med ordentligt med svartpeppar och servera med en extra äggula. 

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan