Spaghetti Carbonara med pancetta och massor med riven parmesan

  • 200g pancetta eller bacon 
  • Salt & peppar 
  • 1-2 vitlöksklyftor 
  • 3 ägg
  • 2 dl riven parmesan 
  • 2-3 dl Pastavatten 
  • Spaghetti 

Hacka pancettan och fräs på i hårt i en panna med lite olivolja. I med vitlöken (finhackad) efter en stund. Vispa sedan ihop 3 äggulor med osten och dra ner ordentligt med svartpeppar. Koka spaghettin under tiden och spara då inte på saltet. När pancettan är knaperstekt kan spaghettin hällas av. Spara lite av pastavattnet. 

Häll ner pancettan i spaghettin och slå över äggen. Blanda ihop till en krämig konsistens. Spä på med pastavatten och mer ost tills du är nöjd. Avsluta med ordentligt med svartpeppar och servera med en extra äggula. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan