A Bite of Bitting

Stuvade makaroner med ost och muskotnöt

  • Makaroner (Gammaldags) 5 dl
  • Mjölk 5-6 dl 
  • Salt & Peppar 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Prästost (finriven) 100 g 
  • Persilja (finhackad) 1 msk 
  • Muskot (riven) 1 knivsudd 

portioner: Lägg makaronerna i en tjockbottnad gryta eller kastrull och tillsätt mjölk så det täcker. I med några rejäla nypor salt. Höj upp värmen försiktigt på plattan så det börjar sjuda. Sänk sedan värmen och låt makaronerna stuva i ca 15- 20 min. Rör runt makaronerna ofta så det inte bränner fast. Riv ner svartpeppar och hacka ner färsk persilja. Dra i en rejäl näve ost och rör runt. I med worcestersås och riven muskot. Smaka av med salt och peppar. Blir makaronerna för stabbiga kan mer mjölk tillsättas. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet