A Bite of Bitting

Kycklingpasta med gorgonzola, tomater och bladspenat

  • Kycklingfilé 600 g 
  • Pasta 400 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar  
  • Småtomater 10 st 
  • Schalottenlök 2 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Vitt vin (torrt) 3 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Gorgonzola 150 g
  • Bladspenat (färsk) 200 g 

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra ordentligt. Stek på ganska hög värme och gå i med lite hackad vitlök efter en stund. När kycklingbitarna är genomstekta kan de vila på en tallrik. Koka upp vatten till pastan och lägg i den. 

Hacka sedan schalottenlök och dela tomaterna. Fräs i samma panna som kycklingen och stänk över lite vitt vin. Häll i grädde och kycklingbuljong och låt allt puttra ihop på mellanvärme. Lägg i bladspenat och gorgonzola och låt osten smälta ner i såsen. Häll av pastan och vänd ner den i pannan. Blanda runt väl så att en krämig konsistens uppstår. Detta kan ta några minuter och mot slutet brukar jag stänga av värmen på plattan helt. Servera pastan direkt ur pannan med nymalen svartpeppar. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna