- Vitt vin (fruktigt) 75 cl
- Blodgrape 1/2 st
- Apelsin 1/2 st
- Ananas 1 skiva
- Jordgubbar 10 st
- Persika 1 st
- Fruktsoda 20 cl
- Sodavatten 10 cl
- Is
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
Skiva frukterna i mindre bitar och lägg i en tillbringare. Häll i vin, fruktsoda och sodavatten. Toppa med is.
En enkel fisksoppa som gärna kan utvecklas. Den går snabbt att laga och på en halvtimma står maten på bordet.
Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Klipp över
Börja med att göra hasselbackspotatis. Sätt ugnen på 200 grader och skala sedan potatisen. Skär tunna snitt i potatisen med
Pasta 500 g Salt & Peppar Rapsolja Gul lök 1 st Broccoli 250 g Chorizo 300 g Grädde 3 dl
Börja med att skära potatisen i ganska tunna skivor, ca 0,5cm. Ha i några matskedar rapsolja i en stekpanna. Fördela
Fräs upp lite gul lök i en panna. Hacka ner några champinjoner och lägg i lite bacon. I med en
Marinad Sås Övrigt Börja med att göra marinaden till köttet. Häll upp ingredienserna i en skål och blanda runt väl.
Torsk 600 g Salt & vitpeppar Grädde 5 dl Schalottenlök 4 st Mjöl 1 msk Dill 1 kruka Gräslök 1/2
Koka potatisen och låt den sedan svalna. Skiva potatisen och lägg den i en rymlig skål. Stek baconet så att
Blandfärs 500 g Rapsolja 1 msk Svartpeppar 1 tsk Tacokrydda 1 påse Tomater 2 st Worcestersås 1 msk Philadelphiaost 1
Kycklingfilé 3 st Potatis (fast) 600 g Smör 2 msk Salt & Peppar Rapsolja 3 msk Vitlök 2 klyftor Grädde 3
200g pancetta eller bacon Salt & peppar 1-2 vitlöksklyftor 3 ägg 2 dl riven parmesan 2-3 dl Pastavatten Spaghetti Hacka
Pasta 500 g Oxfilé 600 g Rapsolja 2 msk Gul lök 1/2 Vitlök 3 klyftor Salt & peppar Champinjoner 150
Lax 300g Torsk 300g Salt Gul lök 1 st Fänkål 1/2 st Vitlöksklyfta 1 st Morot 2 st Persilja färsk
Börja med att skära potatisen i ganska tunna skivor, ca 0,5cm. Ha i några matskedar rapsolja i en stekpanna. Fördela
Champinjoner 200 g Pasta 300g Olivolja 2 msk Pancetta 1/2 pkt Tomater små 6 st Vitlöksklyftor 3 st Grädde 2
Banka ut kycklingen och gör den ännu tunnare. Använd en kastrull och lägg ett bakplåtspapper över kycklingen så att den
Börja med köttet. Köttet bör vara rumstempererat och salt och peppar bör frikostigt appliceras runt om. Bryn sedan hårt i
Kycklingfilé 600 g Smör 2 msk Rapsolja Citron 1 st Salt & Peppar Gul lök 1 st Småtomater 10 st
Jag gillar verkligen att göra olika varianter av lasagne. Grundidén är ju lika enkel som genial. Pastaplattor, ostsås och någon
Kalvfärs 400 g Salt & Peppar Potatis (mjölig) 10 – 12 st Smör 100 g (till stekning och puré) Ägg
En mäktig maträtt som passar utmärkt till nyår eller andra festliga tillfällen. Utmaningen är att få potatisen perfekt stekt. Jag
Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt