A Bite of Bitting

Helstekt ryggbiff med potatisgratäng som serveras med vitlöksfrästa sockerärtor och grönpepparsås

Potatisgratäng: Skär potatisen i väldigt tunna skivor. Förkoka sedan potatisen i 3dl grädde och 3dl mjölk. Salta ordentligt och låt potatisen gå på låg värme i drygt en kvart. Under tiden kan man fräsa gul lök och några vitlöksklyftor i en panna med lite smör. Lägg sedan potatisen i en ugnsfast form och varva med löken Och riven svartpeppar. Avsluta genom att toppa med ett rejält lager god ost. Sedan in i ugnen i typ en halvtimma på 175 grader.

Köttet: En hel bit ryggbiff. Salta och peppra ordentligt innan du bryner köttet i en het panna med olja. Köttet ska få fin färg runt om. Kör sedan i ugnen på 130 grader i drygt en timma.

Såsen: Fräs upp en näve schalottenlök med Typ 10 grönpepparkorn. Krossa kornen lite innan för mer smak. Fräs en stund i smör på mellanvärme. Slå över lite konjak och fräs en stund. I med 3 dl grädde och någon matsked kalvfond, lite soja och worcestersås. Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar.