Kall potatissallad med bacon och riven ost

  • Delikatesspotatis 15 st 
  • Salt & Peppar 
  • Bacon 1 pkt 
  • Prästost 50 g 
  • Gräslök 1 knippe 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Purjolök 1/2 
  • Crème fraiche lätt 3 dl 
  • Majonnäs 2 dl 
  • Dijonsenap 1 tsk 

Koka potatisen och låt den sedan svalna. Skiva potatisen och lägg den i en rymlig skål. Stek baconet så att det blir knaprigt och låt det torka på ett papper. Lägg alla ”torra” ingredienser i skålen först och fyll sedan på med majonnäs och Crème fraiche. På det sättet är det enklare att kontrollera konsistensen på potatissalladen. Var noga med att blanda runt ordentligt och ställ sedan kallt. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till