Krämig pasta i en ostsås – Mac’n’cheese i panna!

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Pasta 400 g 
  • Salt & peppar 
  • Grädde 2,5 dl 
  • Olivolja 2 msk 
  • Småtomater 7-10 st
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Parmesan 2 dl 
  • Cheddar eller annan smakrik ost 1 dl
  • Fetaost 1/2 
  • Mjölk (eventuellt) 1 dl 

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten och lägg sedan i pastan. Sätt sedan en stekpanna på ganska hög värme och gå i med olivolja. Fräs tomaterna en stund och häll sedan i grädden. Vrid ner värmen något och ha i kycklingbuljong. Salta och peppra. Gå sedan i med osten, lite i taget och spä med lite mjölk om såsen blir för stabbig. 

När pastan har några minuter kvar på koktiden så kan den hällas av. Dra ner pastan i pannan och blanda runt med såsen. Låt allt bli krämigt genom att ostsåsen kokar ihop med med pastan. 

Riv eventuellt i mer ost och låt allt puttra i pannan till önskad konsistens. 

Låt pastan stå till sig några minuter innan servering och dra sedan över lite svartpeppar. Servera direkt ur pannan.  

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.


Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet