Halloumipanna med cashewnötter, riven ost och röd paprika

  • Halloumi 400 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Paprika (röd) 2 st 
  • Kokosgrädde 2 dl 
  • Grädde 2 dl
  • Chilisås 1 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Spiskummin 1 tsk 
  • Sambal Oelek 1 tsk 
  • Bladspenat 150 g 
  • Cashewnötter 100 g 
  • Cheddarost 100 g 

Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg kan de läggas åt sidan. Hacka upp löken och vitlöken och fräs i pannan. Häll i kokosgrädde, vanlig grädde och kycklingbuljong. Låt det puttra ihop en stund och gå sedan i med chilisås och cheddarost. Salta och peppra. Krydda även med spiskummin och ha i sambal oelek. 

Låt pannan småputtra i ca 10 minuter och lägg sedan i paprikan som skurits i stavar. Blanda runt väl och ha sedan i bladspenaten. Stäng av spisplattan och lägg i halloumin. Toppa slutligen allt med cashewnötter. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème