A Bite of Bitting

Halloumipanna med cashewnötter, riven ost och röd paprika

  • Halloumi 400 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Paprika (röd) 2 st 
  • Kokosgrädde 2 dl 
  • Grädde 2 dl
  • Chilisås 1 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Spiskummin 1 tsk 
  • Sambal Oelek 1 tsk 
  • Bladspenat 150 g 
  • Cashewnötter 100 g 
  • Cheddarost 100 g 

Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg kan de läggas åt sidan. Hacka upp löken och vitlöken och fräs i pannan. Häll i kokosgrädde, vanlig grädde och kycklingbuljong. Låt det puttra ihop en stund och gå sedan i med chilisås och cheddarost. Salta och peppra. Krydda även med spiskummin och ha i sambal oelek. 

Låt pannan småputtra i ca 10 minuter och lägg sedan i paprikan som skurits i stavar. Blanda runt väl och ha sedan i bladspenaten. Stäng av spisplattan och lägg i halloumin. Toppa slutligen allt med cashewnötter. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan