Laxpanna med saffran, tomat och färska räkor

  • Laxtärningar 400 g 
  • Salt 
  • Rapsolja 
  • Gul lök 1 st 
  • Småtomater 10 st 
  • Haricot verts 10 st 
  • Grädde 3 dl 
  • Mjölk 2dl 
  • Créme fraîche 1 dl 
  • Curry 1 msk 
  • Saffran 1 pkt 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Persilja (hackad) 1 dl 
  • Färska räkor 1 dl 

Hacka upp löken och fräs i lite olja i en varm panna. I med tomterna och dela haricot verts på mitten. Låt allt fräsa på ganska hög värme i några minuter. Gå i med grädde efter en stund och lite mjölk. Låt allt koka upp och sänk värmen till mellanvärme. Ha i saffran och curry. Blanda runt väl. Låt det sedan puttra i några minuter. Stänk i lite worcestersås och hacka ner persilja. 

Låt allt dra pannan i pannan ytterligare några minuter. Lägg sedan i laxtärningarna och blanda runt väl. Låt småputtra i 6-7 minuter. Kontrollera att laxbitarna är bra i konsistensen och smaka av med salt. Toppa med färska räkor och lite mer persilja. Servera med pressad potatis, ris eller pasta.  

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till