A Bite of Bitting

Kycklingpasta med halloumi och parmesan

  • Halloumi 200 g 
  • Kyckling 400 g 
  • Pasta 400 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1/2
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Tomater (små) 10 st
  • Grädde 2 dl
  • Crème fraiche 2 msk 
  • Kycklingbuljong 2 msk
  • Parmesan (riven) 150 g 

Börja med att koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i pastan. 

Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg kan de läggas åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den tillsammans med lite vitlök. Lägg sedan åt sidan. 

Hacka upp löken och vitlöken och fräs i pannan. Dela tomaterna och låt dem fräsa tillsammans med löken. Häll i grädde och kycklingbuljong. Låt puttra en stund på mellanvärme medan pastan kokar klart. Låt det vara någon minut kvar på koktiden när du häller av vattnet. Vänd ner pastan i pannan och ha i halloumin och kycklingen. Ha i parmesanosten och blanda runt väl så pastan får en härlig konsistens. Ha i en klick crème fraiche mot slutet för extra krämighet. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt