A Bite of Bitting

Biff Stroganoff på oxfilé som serveras med saltgurka och gräddfil

Biff stroganoff är någonting som jag verkligen kan gå runt och längta efter. Det är någonting med rättens enkelhet och dekadens som jag älskar. Att låta oxfilé puttra i grädde, det kan ju bara bli gott! Jag brukar servera denna rätt med pressad potatis. Det kan jag verkligen rekommendera.

Biff Stroganoff: Skär upp oxfilén i mindre bitar och salta och peppra. Fräs på hårt i en panna med olja. Bitarna ska brynas ordentligt runt om men inte bli helt genomstekta. Stek lite åt gången så att pannan håller värmen och verkligen ger köttet fin yta. Låt sedan köttbitarna vila.

Lägg sedan hackad lök och vitlök i samma panna och fräs på. I med några skivade champinjoner och kör med. Hacka ner lite färsk persilja och stek med. Efter en stund kan några skedar tomatpuré också gå i. Fräs runt ordentligt och låt rosta. Gå sedan i med några deciliter mjölk och någon deciliter grädde. Låt puttra en stund och skvätt i lite kalvfond. I med lite soja och en skvätt worcestersås. Låt puttra ihop i typ 10 minuter och lägg sedan i köttet med tillhörande buljong. Låt allt få en stund på spisen och smaka av med salt och peppar. Eventuellt med lite dijonsenap.

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan