Macka med smörstekt sparris, tomater & rödlök, entrecôte och tryffelmajonnäs

  • Entrecôte 100 g 
  • Salt & Peppar 
  • Lantbröd 1 skiva 
  • Smör 1 msk 
  • Tomater (små) 8 st 
  • Rödlök 1/2 
  • Olivolja 1 msk 
  • Majonnäs 1 dl 
  • Tryffelolja 1/2 tsk 
  • Sparris grön 1 knippe 
  • Gruyère riven 1 msk 

Smörstek brödet i en panna och se till att brödet blir gyllenbrunt och frasigt. Lägg sedan majonnäsen i en bunke och häll i tryffelolja. Blanda runt väl. Ställ sedan kallt. Hacka tomaterna och rödlöken och lägg i en skål. Blanda runt väl med olivolja. Salta och peppra. Stek köttet i en het panna med lite olja. Salta och peppra ordentligt och ha i en klick smör mot slutet, som du öser köttet med. Sänk då temperaturen på plattan. Låt köttet vila i några minuter. Stek sparrisknopparna i samma panna med lite smör. Montera sedan mackan med majonnäs i botten, tomat/rödlök och slutligen köttet. Toppa med sparrisknopparna, lite mer majonnäs, svartpeppar och riven ost.