A Bite of Bitting

Krämig pasta med kryddig korv och mycket vitlök

  • Pasta 500 g 
  • Rapsolja 3 msk  
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 4 klyftor 
  • Salt & Peppar 
  • Kryddkorv 3 st 
  • Tomater 10 st (små)
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Philadelphiaost 2 msk 
  • Persilja 1/2 kruka 

Fräs sedan upp tomaterna i en panna med olja, tillsätt gul lök och vitlök efter en stund. Tärna upp korvarna och låt dem steka med. Koka upp välsaltat pastavatten under tiden. Låt pastan bli lite mer än halvklar och vänd sedan ner den i pannan med lite pastavatten och grädde. Gå i med kycklingbuljongen. Låt allt puttra samman på mellanvärme så att pastan blir helt klar. Hacka ner persilja och rör ner philadelphiaost så att pastan blir krämig. Riv över svartpeppar och smaka av med salt. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan