Krämig pasta med kryddig korv och mycket vitlök

  • Pasta 500 g 
  • Rapsolja 3 msk  
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 4 klyftor 
  • Salt & Peppar 
  • Kryddkorv 3 st 
  • Tomater 10 st (små)
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Philadelphiaost 2 msk 
  • Persilja 1/2 kruka 

Fräs sedan upp tomaterna i en panna med olja, tillsätt gul lök och vitlök efter en stund. Tärna upp korvarna och låt dem steka med. Koka upp välsaltat pastavatten under tiden. Låt pastan bli lite mer än halvklar och vänd sedan ner den i pannan med lite pastavatten och grädde. Gå i med kycklingbuljongen. Låt allt puttra samman på mellanvärme så att pastan blir helt klar. Hacka ner persilja och rör ner philadelphiaost så att pastan blir krämig. Riv över svartpeppar och smaka av med salt. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème