A Bite of Bitting

Pasta med krämig parmesansås


Receptet är beräknat till två personer. 

  • Pasta 250 g 
  • Salt & Peppar 
  • Olivolja 
  • Småtomater 6 st 
  • Vitlök 2-3 klyftor 
  • Parmesan 250 g 
  • Grädde 1,5 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Persilja 1/2 kruka 
  • Worcestersås 2 msk 

Dela tomterna och fräs den i en panna med olja. Koka upp pastavatten under tider tiden och salta ordentligt. Lägg i pastan. Tillsätt hackad vitlök i pannan och låt det steka ihop med tomaterna en stund. Tillsätt grädde och låt det puttra ihop.
Riv ner hälften av osten och blanda runt.

I med kycklingbuljong, worcestersås och lite hackad persilja. Gå över ordentligt med pepparkvarnen. Häll av pastavattnet när pastan har någon minut kvar på koktiden. 

Blanda ner pastan i pannan, gärna lite i taget. Se till så att all pasta blandas med såsen. Riv ner resten av osten och stäng av spisplattan. Riv över mer svartpeppar och hacka över persilja innan servering. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till