Pasta med krämig parmesansås


Receptet är beräknat till två personer. 

  • Pasta 250 g 
  • Salt & Peppar 
  • Olivolja 
  • Småtomater 6 st 
  • Vitlök 2-3 klyftor 
  • Parmesan 250 g 
  • Grädde 1,5 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Persilja 1/2 kruka 
  • Worcestersås 2 msk 

Dela tomterna och fräs den i en panna med olja. Koka upp pastavatten under tider tiden och salta ordentligt. Lägg i pastan. Tillsätt hackad vitlök i pannan och låt det steka ihop med tomaterna en stund. Tillsätt grädde och låt det puttra ihop.
Riv ner hälften av osten och blanda runt.

I med kycklingbuljong, worcestersås och lite hackad persilja. Gå över ordentligt med pepparkvarnen. Häll av pastavattnet när pastan har någon minut kvar på koktiden. 

Blanda ner pastan i pannan, gärna lite i taget. Se till så att all pasta blandas med såsen. Riv ner resten av osten och stäng av spisplattan. Riv över mer svartpeppar och hacka över persilja innan servering. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan