Kycklingpanna med ädelost, rött vin och dragon

  • Kycklinglårfilé 800 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Småtomater 10 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Grädde 4 dl 
  • Rött vin 1 dl
  • Crema di Balsamico 2 msk
  • Champinjoner 150 g 
  • Soja 1 tsk 
  • Dragon (torkad) 2 msk 
  • Ädelost 125 g 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Basilika 1/2 kruka 

Lägg kycklingen i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra. Ge kycklingen fin stekyta, vilket brukar ta några minuter. Hacka lök och vitlök och låt det fräsa med. Stänk över lite worcestersås. Slå över vinet och ha därefter i tomaterna. Häll i grädde och låt det koka upp. Sänk temperaturen något och häll i kycklingbuljong, soja och balsamico. Krydda med dragon och smula ner ädelosten efter en stund. Låt pannan puttra i ca 20 minuter. Dela champinjonerna i kvartar och stek dem i smör, i en separat panna. Ha ner svampen i pannan mot slutet. Smaka av med salt och peppar och toppa slutligen med färsk basilika. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt