Färsbiffar på högrev med gräddig sås som görs direkt i pannan

  • Högrevsfärs 500g 
  • Salt & peppar 
  • Persilja 1 knippe 
  • Smör 20g 
  • Worcestersås 3msk 
  • Kalvfond 3msk 
  • Ägg 1 
  • Grädde 4dl 
  • Mjölk 1dl
  • Vinbärsgelé 2msk 
  • Soja 1 msk

Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra väl. Hacka ner lite färsk persilja. I med en skvätt worcestersås och lite kalvfond. I med lite soja, en skvätt grädde och knäck i ett ägg. Skölj sedan händerna med kallt vatten och blanda biffar som du steker i lite smör. 

När biffarna nästan är genomstekta kan grädde hällas ner i pannan. I med lite kalvfond och lite soja. En skvätt worcestersås kan också få vara med. I med lite färsk hackad persilja och vinbärsgelé. Spä med mjölk om såsen blir för stabbig. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med någon form av potatis. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet