A Bite of Bitting

Skagenröra med sparrisknoppar och sting

  • Räkor (skalade) 3 dl
  • Salt & Peppar
  • Rödlök 1 st 
  • Dill 1 kruka
  • prästost (riven) 2 dl
  • Sparris (grön) 1 knippe
  • Sambal Oelek 1 tsk
  • Pepparrot (riven) 1 tsk 
  • Majonnäs 2 dl 
  • Crème fraiche 0,5 dl
  • Citron 1/2

Skala räkorna och lägg i en bunke. Finhacka rödlök och dill och blanda runt med räkorna och dra i en tesked Sambal Oelek. Ha i osten och ta sedan i majonnäs och Crème fraiche, lite åt gången, så att du kan få konsistensen som du vill ha den. Skär av knopparna på sparrisen och stek några minuter i smör. Vänd sedan ner sparrisknopparna i röran.
Pressa i lite citronsaft och riv ner pepparrot. Smaka av med salt och peppar och ställ sedan kallt i någon timma. Tänk på att pepparrotsmaken kommer att växa fram tydligare under tiden i kylen. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet