A Bite of Bitting

Oxfilépasta med Gruyère och rött vin

  • Oxfilé 400 g 
  • Salt & peppar 
  • Rapsolja  
  • Vitlöksklyftor 2 st 
  • Pasta 500 g 
  • Gul lök 1 st 
  • Små tomater 10 st 
  • Färsk kruspersilja 1 knippe 
  • Rött vin 1 dl 
  • Grädde 3 dl  
  • Soja 2 tsk 
  • Oxfond 1 msk  
  • Gruyèreost (riven) 2 dl 

Tärna köttet i små kuber och salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn sedan köttbitarna hårt i lite olja. Ställ köttet åt sidan och låt vila. 

Hacka upp löken och fräs upp den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Fräs också tomaterna som delats och en näve finhackad persilja. Låt det steka en stund och gå i med vinet. Ha i grädden, oxfonden, och sojan. Låt allt puttra ihop en stund. Under tiden kan pastan kokas upp i välsaltat vatten. 

Låt inte pastan gå helt klart utan låt den ha några minuter kvar på koktiden när du häller av vattnet.

Vänd ner pastan i pannan och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, och riv över osten och låt allt gå ihop så att det får en krämig konsistens. Toppa med mer ost, persilja och några drag från pepparkvarnen. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème