Börja med att spola av fläskläggen under kallt vatten någon minut. Koka sedan upp i en kastrull med en klyftad lök, lite morot, 10 kryddpepparkorn, 10 vitpepparkorn, lite timjan, och några lagerblad. Låt sjuda under lock i typ 1,5h.
Låt sedan lägget svalna men spara vattnet från koket. Tärna sedan ner en kålrot, några morötter, och några potatisar. Koka i en halvtimma i saltat vatten. Häll sedan av och låt ånga av. Mosa sedan allt och spä med vattnet från läggkoket. I med lite smör och mer salt. Stöt till en mos och krydda upp med vitpeppar.

Kyckling
Helstekt kycklingfilé med råstekt potatis, ostbakad tomat och en parmesan- och balsamicosås
Kycklingfilé 2 st Salt & Peppar Rapsolja 5 msk Grädde 3 dl Balsamico Creme 1 msk Kycklingbuljong 2 msk Parmesanost