A Bite of Bitting

Pannbiff med stekt lök och potatispuré

  • Blandfärs 500 g 
  • Salt & Peppar 
  • 1 tsk soja 
  • Worcestersås 1 msk  
  • Kalvfond 1 msk 
  • Ägg 1 st 
  • Gul lök 1 st 
  • Öl 1 dl 
  • Grädde 3 dl 
  • Mjölk 7 dl 
  • Vinbärsgelé 2 tsk 
  • Potatis (mjölig) 10 st 
  • Smör 70 g 

Biffar 

Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra. I med soja, worcestersås och kalvfond. Slå i en skvätt grädde. Knäck i ägget och blanda runt i färsen med händerna. Salta och peppra igen. Forma biffar med händerna och stek i olja så de får fin färg. Dra sedan ner värmen något. 

Under tiden som biffarna steks kan löken stekas i en separat panna. Skiva upp löken, ganska tunt och fräs den i lite smör på mellanvärme. Efter en stund kan du gå i med öl och en skvätt worcestersås. Låt det steka en stund så ölen absorberas av löken. 

Sås

Häll ner grädde i pannan med biffarna. I med lite soja och kalvfond. I med mjölken och lite Worchestersås. Ha i vinbärsgelé. Låt puttra 5-10 minuter och smaka därefter av med salt och peppar. 

Potatispuré 

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka tills potatisen håller på att falla isär. Häll sedan av potatisen och låt den ånga av i ett durkslag. Pressa sedan potatisen genom en potatispress. Gå i med några rejäla klickar smör och slå över lite mjölk. Ta en rejäl slev och blanda runt. Ös på med mer mjölk om du vill ha lösare konsistens. Smaka av med lite mer smör och salt och arbeta med sleven så att purén blir härligt fluffig. 

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan