A Bite of Bitting

Torsk i ugn med västerbottensås, chorizo,fänkål och tomat.

• Torsk 600 g
• Salt & vitpeppar
• Grädde 4 dl
• Schalottenlök 4 st
• Småtomater 10 st
• Fänkål 1/2
• Chorizo 200 g
• Tomatpuré 1 msk
• Gräslök 1/2 knippe
• Vitt vin (torrt) 1dl
• Fiskbuljong 2 msk
• Citron 1 st
• Västerbottenost 150 g

Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Ställ åt sidan.
Hacka upp schalottenlök och fräs den i lite olja. Skiva chorizon och låt den gå i pannan, tillsammans med tomaterna och finhackad fänkål. Stek en stund och ha sedan i tomatpuré. Låt allt rosta i pannan och ha i vitt vin. Låt det småkoka och häll i grädde och fiskbuljong. Smaka av med salt och vitpeppar. Pressa i lite citronsaft. Ha slutligen i ca 100 g av den rivna osten. Låt allt puttra ihop en stund och häll sedan såsen över fiskbitarna i ugnsformen. Toppa med den resterande osten. Kör i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Klipp över gräslök innan servering och servera gärna tillsammans med pressad potatis eller ris.

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème