A Bite of Bitting

Torsk i ugn med västerbottensås, chorizo,fänkål och tomat.

• Torsk 600 g
• Salt & vitpeppar
• Grädde 4 dl
• Schalottenlök 4 st
• Småtomater 10 st
• Fänkål 1/2
• Chorizo 200 g
• Tomatpuré 1 msk
• Gräslök 1/2 knippe
• Vitt vin (torrt) 1dl
• Fiskbuljong 2 msk
• Citron 1 st
• Västerbottenost 150 g

Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Ställ åt sidan.
Hacka upp schalottenlök och fräs den i lite olja. Skiva chorizon och låt den gå i pannan, tillsammans med tomaterna och finhackad fänkål. Stek en stund och ha sedan i tomatpuré. Låt allt rosta i pannan och ha i vitt vin. Låt det småkoka och häll i grädde och fiskbuljong. Smaka av med salt och vitpeppar. Pressa i lite citronsaft. Ha slutligen i ca 100 g av den rivna osten. Låt allt puttra ihop en stund och häll sedan såsen över fiskbitarna i ugnsformen. Toppa med den resterande osten. Kör i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Klipp över gräslök innan servering och servera gärna tillsammans med pressad potatis eller ris.