Gräddig lövbiffspanna med champinjoner, paprika och vitlök

  • Lövbiff 700 g
  • Salt & Peppar 
  • Rapsolja 
  • Champinjoner 6-7 st
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Paprika röd 1 st 
  • Paprika gul 1/2 st
  • Persilja färsk 1/2 kruka
  • Kalvfond 1 msk 
  • Grädde 3 dl
  • Mjölk 1 dl
  • Dijonsenap 1-2 msk 
  • Soja 1 msk 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Svartvinbärsgelé 1,5 msk 

Börja med att skära lövbiffen i strimlor. Hetta upp en panna med lite olja. Lägg ner lövbiffen, lite i taget, när pannan blivit riktigt varm. Köttet ska få stekyta. Salta och peppra under tiden. Köttet ska inte bli helt färdigt utan ha en bit kvar. Ställ därefter pannan åt sidan. 

Hacka sedan upp löken och skär champinjonerna i skivor. Fräs svampen och löken i olja och lite smör. Skär paprikan i strimlor och låt det steka med. När svampen börjar få lite färg så kan vitlöken hackas ner, tillsammans med finhackad persilja. Fräs en stund och häll sedan över grädde och mjölk. Kör spisplattan på något högre värme än mellanvärme och låt det puttra ihop en stund. Gå därefter i med kalvfond, soja och worcestersås. Ta även reda på fonden som finns i pannan med lövbiffen. Klicka i dijonsenap. Häll sedan tillbaka köttet i pannan och låt det nu bli helt klart. Detta tar några minuter. Hacka över persilja innan servering och gå över några varv med pepparkvarnen. Smaka av med salt och en klick vinbärsgelé. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan