- Räkor (skalade) 3 dl
- Salt & Peppar
- Rödlök 1 st
- Dill 1 kruka
- prästost (riven) 2 dl
- Sparris (grön) 1 knippe
- Sambal Oelek 1 tsk
- Pepparrot (riven) 1 tsk
- Majonnäs 2 dl
- Crème fraiche 0,5 dl
- Citron 1/2
Skala räkorna och lägg i en bunke. Finhacka rödlök och dill och blanda runt med räkorna och dra i en tesked Sambal Oelek. Ha i osten och ta sedan i majonnäs och Crème fraiche, lite åt gången, så att du kan få konsistensen som du vill ha den. Skär av knopparna på sparrisen och stek några minuter i smör. Vänd sedan ner sparrisknopparna i röran.
Pressa i lite citronsaft och riv ner pepparrot. Smaka av med salt och peppar och ställ sedan kallt i någon timma. Tänk på att pepparrotsmaken kommer att växa fram tydligare under tiden i kylen.