A Bite of Bitting

Kycklingpasta med parmesan- och citronsås

  • Kyckling 400 g 
  • Pasta 400 g 
  • Rapsolja 1 msk 
  • Smör 1 tsk 
  • Salt & Peppar 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Pinjenötter 3 msk 
  • Spenat (färsk) 100 g 
  • Grädde 3 dl 
  • Crème fraiche 1 msk 
  • Citron 2 st 
  • Chiliflakes 1 tsk 
  • Parmesan 2 dl (riven) 
  • Sparrisknoppar 12 st 

Lägg pinjenötterna i en panna och rosta dem på låg värme i ca 10 minuter. Höj värmen något mot slutet så att nötterna fin rostad yta.

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i en panna med olja och lite smör. Salta och peppra ordentligt och låt lite vitlök steka med. När kycklingen är genomstekt kan den ställas åt sidan. 

Koka upp en kastrull med vatten till pastan och salta ordentligt. Finhacka vitlöken och fräs på mellanvärme i en panna med lite olja. Tillsätt sedan chiliflakes och sparris och låt det gå med en stund. Häll i grädde och riv ner zesten från citronerna. Pressa också ur saften från en citron. Riv ner parmesan och ha i Crème fraiche och spenat. Salta efter behag och låt allt puttra en stund medan pastan kokar klart. Häll av pastan när den har några minuter kvar på koktiden. Blanda ner pastan i pannan och låt allt få en krämig konsistens. Blanda sedan ner kycklingen. Riv över parmesan och svartpeppar och pressa eventuellt över mer citron. Toppa med rostade pinjenötter, parmesan och chiliflakes. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt