A Bite of Bitting

Ugnsgratinerad falukorv med ost och persilja som serveras med stuvade makaroner

Stuvade makaroner går att göra på en rad olika sätt. Jag föredrar att göra det enkelt för mig genom att stuva makaronerna i vanlig mjölk och sedan tillsätta saker som ger god smak och tillför krämighet.

Ugnsgratinerad falukorv: Sätt ugnen på 200 grader. Skär sedan snitt i falukorven, men inte helt igenom. Fyll snitten med ost, lök, tomater, äpple, bostongurka och annat som du tycker är gott. Salta och peppra. Kör sedan i ugnen i typ 30- 35 minuter.

Stuvade makaroner: 4 portioner: Lägg 5dl gammaldags makaroner i en tjockbottnad gryta och tillsätt sedan mjölk så det täcker. I med några rejäla nypor salt. Höj upp värmen så det börjar koka lätt. Sänk sedan värmen och låt makaronerna stuva i typ 20 min. Rör ofta så det inte bränner fast. Riv sedan ner svartpeppar och hacka ner färsk persilja. Dra även i en rejäl näve god ost och rör runt. Det ger en väldigt god smak och gör makaronerna ännu mer krämiga.

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème