A Bite of Bitting

Ugnsgratinerad falukorv med ost och persilja som serveras med stuvade makaroner

Stuvade makaroner går att göra på en rad olika sätt. Jag föredrar att göra det enkelt för mig genom att stuva makaronerna i vanlig mjölk och sedan tillsätta saker som ger god smak och tillför krämighet.

Ugnsgratinerad falukorv: Sätt ugnen på 200 grader. Skär sedan snitt i falukorven, men inte helt igenom. Fyll snitten med ost, lök, tomater, äpple, bostongurka och annat som du tycker är gott. Salta och peppra. Kör sedan i ugnen i typ 30- 35 minuter.

Stuvade makaroner: 4 portioner: Lägg 5dl gammaldags makaroner i en tjockbottnad gryta och tillsätt sedan mjölk så det täcker. I med några rejäla nypor salt. Höj upp värmen så det börjar koka lätt. Sänk sedan värmen och låt makaronerna stuva i typ 20 min. Rör ofta så det inte bränner fast. Riv sedan ner svartpeppar och hacka ner färsk persilja. Dra även i en rejäl näve god ost och rör runt. Det ger en väldigt god smak och gör makaronerna ännu mer krämiga.

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna