A Bite of Bitting

Tacogratäng med tomater och krämig ostsås

  • Blandfärs 500 g 
  • Rapsolja 1 msk 
  • Svartpeppar 1 tsk 
  • Tacokrydda 1 påse 
  • Tomater 2 st 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Philadelphiaost 1 ask 
  • Crème fraiche 3 dl 
  • Tacosås 1 burk 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Cheddarost (riven) 150 g 

Fräs färsen i en panna med lite olja. 

Ge färsen lite stekyta och ha sedan i worcestersås och tacokrydda. Låt kryddan steka in ordentligt och ha sedan i hälften av tacosåsen och lite riven ost. Ställ sedan åt sidan. Häll Crème fraiche och Philadelphiaost i en bunke. Häll i resten av tacosåsen och blanda runt väl. Pressa ner vitlöken och riv ner lite svartpeppar. 

Lägg färsen i botten på en ugnsform så den täcker botten. Skär sedan tomaterna i skivor och fördela ut över färsen. Häll sedan över ostblandningen så det täcker. Avsluta med resten av den rivna osten. Kör gratängen i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Avsluta med några minuter på ugnens grillfunktion, så att ytan blir fin. Servera med klassiska tillbehör. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan