Shrimp tacos med guacamole, smörstekt majs, picklad rödlök och jalapeñomajo

  • Vannameiräkor (ASC märkta)
  • Salt & peppar
  • Rökt paprikapulver/paprikapulver 
  • Smör 4 msk 
  • Avokado 3st 
  • Salt & peppar 
  • Koriander 1 kruka 
  • Vitlöksklyfta 4 st
  • Småtomater 8 st  
  • Lime 1 st
  • Chili 1 st
  • Majskolvar 2st
  • Sallad 
  • Tortillabröd 
  • Rödlök 
  • 1-2-3 lag. 
  • Majonäs 2 dl 
  • Green Jalapeno Relish 1 dl. 

Låt räkorna tina om de varit frysta. Värm sedan upp en panna på hög värme och dra i en klick smör. I med räkorna och och låt den fräsa i smöret. Tillsätt två hackade vitlöksklyftor och två matskedar rökt paprikapulver. Ta vanligt paprikapulver om du vill slippa den lite rökiga smaken. Fräs räkorna och tillsätt lite finhackad koriander. Låt räkorna gå i pannan tills de får en fin färg. 

Kärna därefter ur avokadon och mosa den sedan i en skål. Hacka ner tomtarna och riv ner vitlöksklyftan. Hacka ner koriander och chilin och pressa över saften av limen. Smaka av med salt och peppar. Gör guacamolen strax innan servering då den kan få en mörk och tråkig färg om den göra för lång tid i förväg. 

Värm en panna så den blir het och tillsätt sedan några skedar smör. I med majskolvarna och salta ordentligt. Låt majskolvarna fräsas i smöret och till de får fin färg. Låt sedan svalna något. Ta därefter en vass kniv och skär av majskornen. Blanda sedan ihop majonäsen genom att blanda neutral majonäs med Jalapeno Relish. Rör runt och ställ kallt en stund.

Skär sedan rödlöken i tunna skivor och låt den dra i 1-2-3 lagen i minst en timma. Detta momentet kan man alltså gärna börja med. Eller göra dagen innan.

Fördela sedan de olika ingredienserna i tortillabröd och ät!

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan