Friterat tunnbröd med pepparotscreme och gravad lax

  • Tunnbröd (mjukt) 1 pkt 
  • Rapsolja 5 dl 
  • Philadelphiaost 1 pkt 
  • Pepparrot (finriven) 1,5 msk 
  • Gravad lax 
  • Salt & Peppar 
  • Ärtskott/dill

Börja med att göra pepparrotscremen. Lägg Philadelphiaosten i en bunke och låt den bli rumstempererad så att den blir mer lättarbetad. Riv ner pepparrot efter smak. Jag brukar vara lite försiktig med mängden då jag inte vill att snitten bara ska smaka just pepparrot. Tänk även på att smaken blir mer framträdande om cremen står i kylen en stund. Smaka av med salt och peppar. 

Stansa ut rundlar av tunnbrödet. Använd en stans eller glas med vassa kanter. Rundlarna ska vara ca fyra centimeter i diameter. Häll upp oljan i tjockbottnad kastrull eller fritös. Värm oljan till 180 grader och lägg i några tunnbröd åt gången. Ha alltid ett lock nära till hands. Fritera några minuter tills tunnbröden är krispiga och fiska sedan upp dem med en hålslev. Låt dem sedan svalna och rinna av på hushållspapper. 

Spritsa ut pepparrotscreme på varje tunnbröd och toppa med en liten bit gravad lax. Garnera avslutningsvis med ärtskott eller lite dill.