A Bite of Bitting

Pasta med salsiccia, vitt vin, mozzarella och tomater

Superenkel pasta som går väldigt snabbt att tillaga. Ganska få ingredienser också, vilket gör handlingen enkel och inte allt för dyr.

  • Salsiccia 300g 
  • Olivolja 2msk 
  • Salt & peppar 
  • Pasta 400g
  • Vitlöksklyftor 3st 
  • Småtomater 8st 
  • Persilja 1 kruka 
  • Vitt vin 1dl
  • Grädde 1dl 
  • Mozzarella 1 pkt 
  • Parmesan 1,5dl 

Hetta upp en panna med olivolja. Skär sedan upp salsiccian i mindre bitar och fräs på den på ganska hög värme. Dela tomaterna och låt dem steka med. Hacka ner vitlök och en halv kruka persilja. Fräs tills salsiccian har fått fin färg. Slå över en skvätt vitt vin och låt puttra en stund. Koka samtidigt upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och häll i pastan. 

Ta pastan när den har några minuter kvar på koktiden. Vänd sedan ner den i pannan och blanda runt. I med lite grädde och fördela ut mozzarellan. Kör plattan på mellanvärme och hacka ner lite mer persilja och riv ner parmesan. Blanda runt väl så pastan blir riktigt krämig. Blir pastan för torr kan man gå i med lite av pastavattnet eller lite mer grädde. Avsluta med att gå över några varv med pepparkvarnen. Servera sedan direkt ur pannan. 

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan