Höstig Bolognese med rotselleri, bacon, rödvin och riven ost

Bolognese: Hacka upp gul lök, lite vitlök, rotselleri, morot och bacon och fräs upp i en gryta med lite olja. Fräs en stund och gå sedan i med några rejäla klickar tomatpuré. Låt allt rosta en stund i pannan och gå i med lite färsk basilika och persilja. Lägg sedan ner köttfärsen och fräs runt. I med någon deciliter rödvin och salta och peppra. Gå sedan i med tomatkross och lite soja. I med en skvätt worcestersås och lite kalvfond. Låt puttra på spisen i några timmar och spä med lite vatten om det blir torrt. Krydda sedan upp med mer peppar, persilja och riven ost. Servera sedan med pasta!

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt