A Bite of Bitting

Snabblagad pasta med knaperstekt bacon och massor med riven ost

Snabblagad pastarätt som man svänger ihop i ett nafs. Funkar bra till vardags men också tillsammans med ett glas rödtjut till helgen. Välj gärna en pastasort med håligheter. Det är så förbaskat gott när pastan fylls av den goda såsen och osten! 

  • Pasta 400g 
  • Bacon 150g 
  • Gul lök 1/2 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Salt & peppar 
  • Olja till stekning 
  • Grädde 2dl 
  • Persilja färsk 1 kruka 
  • Tomater 8 små 
  • Kycklingfond 1 msk 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Riven ost 2dl

Börja med att steka hälften av baconet i en het panna med lite olja. Stek det hårt så att det blir knaprigt och lägg det sedan på hushållspapper så det får rinna av. Skär resten av baconet i mindre bitar och stek upp det i samma panna tillsammans med lök och vitlök. Dela tomaterna och låt dem steka med tillsammans med lite hackad persilja. Låt allt fräsa en stund medan du Kokar upp pastavatten och lägger i pastan. 

När pastan kokar kan du gå i med grädde, worcestersås och kycklingfond i pannan. Låt allt puttra samman en stund. Salta och peppra. Häll av pastan när den har några minuter kvar på koktiden. Vänd ner den i pannan och blanda runt väl. Låt pastan bli krämig av såsen. Tillsätt osten och eventuellt lite pastavatten för att få till en krämighet som du vill ha. Toppa med svartpeppar, knaperstekt bacon och hackad persilja.

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème